Férfi kézilabda Eb-selejtező – Vereség az olimpiai bajnok Dánia vendégeként

A magyar férfi kézilabda-válogatott 35-27-re kikapott az olimpiai bajnok Dánia vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik, vasárnapi fordulójában. 

A két csapat csütörtökön 25-25-ös döntetlent játszott a Papp László Budapest Sportarénában, de az Aarhusban rendezett visszavágóra négy kulcsember, Nagy László, Mikler Roland, Császár Gábor és Jamali Iman sem tarthatott a magyar együttessel.

Éppen ezért volt némileg meglepő, hogy a vendégek az első félidőben remekül kézilabdáztak, Balogh Zsolt és Bodó Richárd góljaival sokáig magabiztosan vezettek, egy alkalommal négy góllal is (6-10). Nagy László távollétében Lékai Máté volt a csapat vezéregyénisége, de a hazaiak a szünet előtt már egyre többször kiismerték a magyarok szándékait, így fordítani tudtak (18-17).

A második félidőt nagy lendülettel kezdték a dánok, többször is gyors, könnyű gólokat szereztek és folyamatosan növelték előnyüket (23-18). A magyarok védekezésben már nem tudtak olyan hatékonyak lenni, mint az első felvonásban, támadásban pedig több lövést is elrontottak.

A dán csapat – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa Mikkel Hansen volt, aki 14 kísérletéből nyolcat gólra váltott.

Eredmény:

Férfi Eb-selejtező, 4. forduló, 1. csoport:

Dánia-Magyarország 35-27 (18-17)

A magyar gólszerzők: Bodó, Iváncsik T. 5-5, Balogh Zs., Lékai 4-4, Juhász Á., Bánhidi, Győri 2-2, Ligetvári, Vilovski, Szepesi 1-1 

A magyar válogatott legközelebb, június 15-én Lettország vendégeként lép pályára Valmierában. 

További eredmény:

Hollandia-Lettország 25-24 (13-14)

Az állás: 1. Dánia 7 pont, 2. Magyarország 5, 3. Hollandia 4, 4. Lettország 0

A csoport első két helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja vehet részt a 2018 januárjában Horvátországban sorra kerülő kontinensviadalon.

A spanyol, a svéd, valamint a címvédő német válogatott már kijutott a tornára, amelynek a horvát csapat a rendező jogán automatikusan résztvevője.

Forrás: MTI