A töretlen fejlődés a német bajnokságban induló magyar motorosok célja

Elsősorban a tanulás és a töretlen fejlődés a célja Bódis Richárdnak és Gyutai Adriánnak, a H-Moto Team versenyzőinek, akik a nyílt nemzetközi német gyorsaságimotoros-bajnokságban (IDM) folytatják pályafutásukat. 

A csapat csütörtöki sajtótájékoztatóján mindkét motoros kiemelte, hogy a téli időszakban elvégzett, kétszer egyhetes spanyolországi edzőtábor nagyon hasznosnak bizonyult, s mindketten nagy várakozásokkal tekintenek az idei szezonra. Bódis egy 1000 köbcentiméteres, legújabb fejlesztésű gyári Suzuki, míg Gyutai egy Yamaha R6 nyergében száll harcba a pontokért az IDM nyolc versenyhétvégéből álló idényében.

“Nagyon várom már a májusi rajtot, mert ez egy komoly sorozat, neves ellenfelekkel, ráadásul számomra a kategória és a versenymotor is teljesen új.” – mondta a 23 éves Bódis Richárd az MTI-nek, s hozzátette, az idei évre egyelőre nem tűzött ki konkrét célokat az eredmények szempontjából, inkább abban bízik, hogy “alulról építkezve” az év második felében már harcban lehet a legjobbakkal.

“A tavalyi évem nem sikerült túl jól, a felét ki is kellett hagynom, ezért most nagy kihívás lesz egy neves sorozatban visszatérni egy számomra új motorral.” – jelentette ki Gyutai Adrián, aki az IDM Superstock 600-as kategóriájában versenyez majd, célja pedig az, hogy a szezon második felében már dobogós helyezésekért küzdhessen. “Úgy érzem, hogy először vissza kell szoknom a versenyszituációkhoz, illetve tökéletesen ki kell ismernem a motort, utána pedig, az év második felében folyamatosan szeretnék az első ötben végezni, és eséllyel küzdeni a dobogóra kerülésért.” – tette hozzá a 26 éves paksi versenyző.

A H-Moto Team, mint Magyarország legnagyobb gyorsaságimotoros csapata, az utánpótlás kategóriákat is beleértve összesen 16 versenyzővel vág neki a 2017-es idénynek hazai és nemzetközi szinten. A csapatot sportigazgatóként a korábban versenyzőként Európa-, és világbajnoki futamokon is szerepelt Rizmayer Gábor irányítja.

Forrás: MTI – Fotó: facebook