Kovács Zsófia és Al-Salty Dália utazik a dohai Világkupára

A tornászoknál a nők is Világkupára készülnek, méghozzá Kovács Zsófia és Al-Salty Dália, akik jövő héten a dohai Vk-n lépnek a szerekhez.

Az olimpikon Kovács Zsófia mellett Al-Salty Dália utazik hétfőn Dohába az olimpikon Böczögő Dorina helyett, ugyanis elhúzódó vállsérülése miatt Dr. Halasi Tamással, a válogatott keretorvosával úgy döntöttek, hogy a kétszeres olimpikon ezt a Vk-t kihagyja, mert semmiképpen sem szeretnék kockáztatni az Európa-bajnokságot. Így Al- Salty Dália lehetőséget kapott, hogy tapasztalatot szerezzen, és a válogatott tagjaként részt vegyen a megmérettetésen – tudtuk meg Draskóczy Imre női szövetségi kapitánytól.

A tornászok március 20-án, hétfőn 6:30 órakor indulnak Dohába, Katar fővárosába a Liszt Ferenc repülőtérről, de előtte még hétvégén mindkét nap folytatják a felkészülést. Kovács Zsófia mind a négy szeren indul, Al-Salty Dália pedig felemáskorláton, gerendán és talajon mutatkozik be a viadalon. A selejtező március 22-én, szerdán és március 23-án, csütörtökön kerül megrendezésre, ahol az első nap felemáskorláton és ugráson, a második nap pedig gerendán és talajon mérik össze tudásukat a női tornászok. A döntőt március 24-én, pénteken és március 25-én, szombaton tartják.

Edzőként Trenka János, Kovács Zsófia edzője utazik, illetve Gondos-Arató Orsolya, aki bíróként lesz jelen, ugyanis a közelmúltban sikerült a nemzetközi bírói vizsgán feljebb lépnie, így FIG 2. kategóriájú nemzetközi bírói fokozattal rendelkezik, amely tulajdonképpen az egyik  legmagasabb nemzetközi bírói minősítés.

Draskóczy Imre, szövetségi kapitány: “Kovács Zsófia a felkészüléssel jól áll, megfelelő állapotban van, és véleményem szerint jól fog teljesíteni, ugráson és felemáskorláton finálé-esély várható nála, és reméljük, hogy a dobogós helyezés is benne lesz. A másik tornászhölgy, Al-Salty Dália, aki Böczögő Dorina helyett utazik, lehetőséget kapott, hogy tapasztalatot szerezzen egy ilyen rangos Világkupán.”

Info: Erőss Orsolya