Pécsi siker a nőknél a magyar nemzetközi tollaslabda-bajnokságon

A pécsi Multi Alarm SE játékosa, Yap Rui Chen nyerte a nők egyéni versenyét a vasárnap zárult 41. Yonex magyar nemzetközi tollaslabda-bajnokságon.

Csorba József, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek elmondta, a malajziai játékos, aki két hónapja készül Magyarországon, több magasabban rangsorolt versenyzőt legyőzve diadalmaskodott. “Óriási öröm, hogy a viadal után a versenyző kiemelte, rengeteget segített neki a tornagyőzelemben az, hogy nálunk megismerhette az európai játékosoknak a kelet-ázsiaitól jelentősen eltérő stílusát” – hangsúlyozta az elnök, s hozzátette, Yap Rui Chen rögtön jelezte, meghosszabbítja szerződését.

A magyarok szereplése kapcsán Csorba József kiemelte, mindenki teljesítette az elvárásokat, sőt, a legjobb hazai szereplést elérve egyaránt 16 közé jutott Sándorházi Vivien, illetve a Pytel Gergő, Szenjai Balázs duó már bravúrt is bemutatott.

Csorba József kiemelte, a budaörsi városi sportcsarnokban remek volt a hangulat a viadal négy napja során, sokan kilátogattak a helyszínre a minden idők legerősebb mezőnyét felvonultató hazai viadalon.

A férfiak egyéni versenyét a dán Kim Bruun nyerte. A női párosoknál bolgár, míg a férfi- és vegyespárosoknál szingapúri siker született az első alkalommal “international challenge” minősítést kapott viadalon, melyen 30 ország 196 versenyzője indult.

Eredmények, döntők:

—————–
férfi egyes:
Kim Bruun (dán, 2.)-Victor Svendsen (dán) 3-0 (10, 6, 6)

női egyes:
Yap Rui Chen (malajziai)-Sofie Holm Dahl (dán, 3.) 3-1 (12, 5, -6, 8)

férfi páros:
Danny Bawa Chrisnanta, Hendra Wijaya (szingapúri, 4.)-Rasmus Fladberg, Frederik Colberg (dán) 3-2 (7, -14, -7, 9, 8)

női páros:
Marija Micova, Petya Nedelcseva (bolgár, 3.)-Cecilie Sentow, Gabriella Boje (dán) 3-0 (6, 6, 5)

vegyespáros:
Yong Kai Terry Hee, Wei Han Tan (szingapúri, 1.)-Pawel Pietryja, Aneta Wojtkowska (lengyel, 3.) 3-0 (6, 7, 11)

 

Forrás: MTI