Helikopter-balesetben életét vesztette Hannes Arch, osztrák sportrepülő pilóta

A 48 éves pilóta (szeptember 22-én ünnepelte volna 49. születésnapját) magánhelikoptere csütörtökön késő este Karintiában, a hegyek között zuhant le. A rendőrség egyelőre nem tudja pontosan, mi okozta a balesetet, az mindenesetre biztos, hogy a Salzburgba tartó gépe nem sokkal a felszállás után sziklafalnak ütközött.

Hannes Arch 2008-ban megnyerte a Red Bull Air Race világbajnoki sorozatot, tavaly győzött a sorozat budapesti futamán, az idén második lett, a pontversenyben az összetett harmadik helyén állt. 

„Nagy szomorúsággal értesültünk közeli barátunk, Hannes Arch haláláról, aki magánhelikopterével szenvedett balesetet Karintiában. A világ nagy része valószínűleg a Red Bull Air Race-ből ismerte, de ez csak egyik része volt az önkifejezésének. Fiatalabb korában az egyik legjobb hegymászóként tartották számon, de ő volt az egyik első siklóernyős műrepülő is. Hiányozni fog a kedvessége, a humorérzéke és a határtalan energiája.” – írta megemlékezésében a Red Bull.

„Ezekben a nehéz órákban osztozunk a barátnője, Miriam, a szülei, Heidelore és Johann, a testvére, Lisa és az unokaöccsei, Felix és Moritz fájdalmában” – olvasható a hivatalos honlapján.  

Forrás/Fotó: Facebook