XXII. Lengyel Junior Nyílt Golf Bajnokság: Vadkerti Adél megvédte bajnoki címét

Óriási izgalmak kísérték a XXII. Lengyel Junior Nyílt Bajnokság fináléját, hiszen Adélnak Starkute Gile Bite-t kellett legyőznie ahhoz, hogy a döntőbe kerüljön. Nehéz ellenfélnek bizonyult a litván versenyző, aki folyamatos chip-putt mentéseivel életben tartotta a győzelmi esélyeit.

A mérkőzés nehézségét és egyben izgalmát is jól mutatja, hogy Adélnak a match play versenyben most először kellett végigjátszania a 18. szakaszt, de végül 1up-pal nyert.

Adél délutáni ellenfele, a Borókát legyőző Zalewska Dorota volt. Az időjárás sajnos nem kedvezett a versenyzőknek, a folyamatosan szakadó eső teljesen eláztatta a pályát. Ehhez úgy tűnt, hogy a lengyel versenyző alkalmazkodott a leggyorsabban, kilenc szakaszt követően kettővel vezetett, de Adélnak a második kilencen négy szakaszt is sikerült megnyerni, nem engedte ki kezéből a vezetést, így megérdemelten nyert a 18. szakaszon 1up-pal.

Vadkerti Adélnak a bravúros fináléban ezzel sikerült megvédenie a lengyel junior bajnoki címét. Gratulálunk!

„ Nagyon nagy örömmel tölt el, hogy sikerült megnyernem idén is a versenyt, mely a Magyar Golf Szövetség támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg. A jövőre nézve önbizalmat ad, hogy mindvégig jól játszottam.”

VÉGEREDMÉNYEK