XXII. Lengyel Junior Nyílt Golf Bajnokság: Jól kezdett a magyar csapat

116 junior mezőnyével kezdődött a Lengyel Golf Szövetség legnagyobb nemzetközi juniorversenye, a XXII. City Handlowy Lengyel Junior Nyílt Bajnokság. Az időjárás sajnos nem volt kegyes az indulókhoz, az előző napokon megszokott arcát mutatta ma is. Folyamatos eső, erős széllökések és alacsony hőmérséklet nehezítette a versenyzők dolgát. A mostoha körülmények azonban a magyar játékosok score-ján nem mutatkozott meg.

A lányok között Vadkerti Adél teljesített a legjobban. Jól játszott és +3-at ütve, néggyel hcp-je alatt jött be. Briglovics Boróka 79-ből teljesítette a pályát, kiegyensúlyozott első és második kilencet játszott. Adél az első, míg Boróka a negyedik helyről vághat neki a második fordulónak.

A fiúknál Rózsa Dávid folytatta a szezon folyamán megszokott jó teljesítményét, +5-tel ( hcp alatt kettővel) az első nap után a cut-on belül várja a holnapi folytatást. Holló Zsombor az első kilencen több apró hibát vétve +6-ot ütött, azonban a második kilencre sokat javult játéka, +1-et játszott, így Borókához hasonlóan 79 ütésből teljesítette a pályát és ezzel a cut számára is elérhető közelségben maradt.

EREDMÉNYEK 

Lány U18
Vadkerti Adél 75 – 1. hely
Briglovics Boróka 79  -4. hely

Fiú U18
Rózsa Dávid 77 T10. hely
Holló Zsombor 79 T18. hely

A játékosaink, az első napot követően a match play versenyre való kvalifikációban (az 1998 és a 2003 között születettek vesznek részt) a következő képen állnak, ahol az első 16 lány és 16 fiú kieséses alapon játszik majd.

Lányok
Vadkerti Adél 2. hely
Briglovics Boróka 5. hely

Fiúk
Rózsa Dávid T11. hely
Holló Zsombor T20. hely

EREDMÉNYEK Lányok – 2016. augusztus 18.
EREDMÉNYEK Fiúk – 2016. augusztus 18.
STARTLISTA 2016. augusztus 19.

 

Forrás: Magyar Golf Szövetség