Golf: Kiváló játékkal 7. helyezés az Európa-bajnokságon

Izgalmas véghajrában szerezte meg a magyar férfi csapat a Team Shield European Championship 7. helyezését. A házigazdák a negyedik és egyben zárónapra kissé átalakították a csapatot. Erre  elsősorban taktikai szempontból volt szükség.  Zilahy Csaba csapatkapitány  a pénteki match play forduló után a játékosokkal történő egyeztetést követően döntött arról, hogy az egyéni meccseket a végig kitűnően játszó Szeberényi Mátéra, valamint a Pannonia Golf & Country Club egyik legmegbízhatóbb játékosára Meznerics Gergelyre bízza. A két fős match play csapatba pedig a pályát kiválóan ismerő, szintén a rendező klubot képviselő Kramer Andrást és a felnőtt stroke és match play bajnok, bár még mindig „csak” 20 éves Horváth Marcellt nevezte a lettek elleni záró fordulóra.

Az elég merésznek tűnő húzás bejött, ugyanis Szeberényi Máté simán nyerte az egyéni meccset Karlis Broders ellen. Ugyanez a bravúr sajnos nem jött össze Meznerics Gergelynek, aki ugyan vezetett már három pályaszakasz győzelemmel is az első kilenc szakaszt követően, de a 17. greenen mégis  Roberts Eihmanis  örülhetett.

A két fős csapatok küzdelmében, amelyben a szabályok értelmében egy labdát játszva felváltva ütöttek a játékosok – izgalmas és egyben nagyon sok drámai fordulatot hozó játékkal küzdött meg egymással a lett és a magyar duó. Az első kilenc szakaszon Horváth Marcellék szereztek előnyt, ez a második kilenc szakaszra sajnos elolvadt. Sőt a lettek átvették a vezetést a 13. szakasz után és ezt csak a 17. greenen tudták ledolgozni a magyarok. A 18. szakasz után nem csak a párosok összecsapása állt döntetlenre, hanem a lett-magyar párharc is.

Következhetett tehát a play off az 1-es szakaszon. Horváth Marcell kitűnő drive-ja legalább 40 méterrel volt hosszabb, mint Roberts Biss első ütése, majd Kramer András 120 méterről ráemelte a greenre a labdát. Pauls Nesaule kezében ezt látva megremegett az ütő és nem találta el a greent. A puttolást is jobban bírta idegileg a magyar duó és így elég volt egy bogey is a győzelemhez. Ezzel a  figyelemreméltó eredménnyel a magyar férfi csapat a tavalyi Európa-bajnokság 8. helyéről  idén a 7. helyre lépett előre.

A magyar női csapat a zárónapon már nem lépett pályára, de a három napi játék után megszerzett 5. helyezése mindenképpen dicséretet érdemel.

Az EGA vezetői és a külföldi játékosok egyaránt a legnagyobb elismeréssel beszéltek a verseny rendezéséről és a pálya minőségéről.

A női verseny végeredménye:

III. helyezett: Bulgária

II. helyezett: Lettország

I. helyezett: Törökország

A férfi verseny végeredménye:

III. helyezett: Málta

II. helyezett: Horvátország

I. helyezett: Szerbia 

Forrás: Magyar Golf Szövetség