Íjász olimpiai kvalifikációs vk – Az utolsó kvótaszerzési esély a magyarok előtt

Három magyar versenyző száll harcba a riói kvótáért az íjászok utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, melyet a jövő hétfőtől vasárnapig tartó antalyai világkupa keretében rendeznek meg.

Banda Árpád, Gajdos Csaba és Buzás Károly egyéniben és csapatban is indul a kvótaszerző viadalon, amelyen nemenként három egyéni és három csapatkvótát osztanak ki. Ezen felül az esetlegesen felszabaduló helyek is Törökországban találnak gazdára.

Gajdos az MTI-nek kifejtette, sokat készültek, így reménykedik a jó szereplésben, és bízik abban, hogy a csapattal kiharcolják a kvótát.

Az antalyai viadalon hétfőn rendezik a rangsorolót egyéniben és csapatban. Szerdán megkezdődik a világkupa-verseny egyéniben és csapatban is, míg a kvótaszerző viadal csapatban csütörtök délután, egyéniben pedig pénteken lesz.

Rióban a csapatban is szereplő országok három versenyzőt indíthatnak az egyéni versenyben, más nemzetek viszont csak maximum egy íjásszal vehetnek részt a játékokon.

A kvalifikáció a nemzetet illeti. A kvótás helyre bárki nevezhető, aki július 11-ig teljesíti a minimális selejtezős pontszámot, amely a férfiaknál 630 FITA kör. Ezt eddig a magyar versenyzők közül Banda Árpád, valamint Buzás Károly lőtte meg.

Legutóbb az 1996-os atlantai ötkarikás játékokon vett részt magyar íjász.

 

Forrás: MTI / Foto: misz.hu