Amerikai futball: Simán nyert a Budapest Eagles

A Budapest Eagles és a Fehérvár Enthroners is nagy különbséggel nyert, elmaradt a Gladiators 2-Sparks meccs a FEZEN Divízió II-ben. Budapesten és Székesfehérvárott is nagyon sima sikerre lehetett számítani. A Sasok és a Koronázók szinte esélyt sem adtak az ellenfelüknek.

A fővárosiak viszont már nem úszták meg negyedik meccsüket is kapott pontok nélkül, de előtte esett két hazai TD is a MEAFC Lions elleni találkozón. A szezon MVP címére is pályázó Mészáros Márton ismét óriási formában volt ugyanis az ő punt return TD-jével szerzett vezetést az Eagles, majd Mészáros a kétpontost is értékesítette. Ezt követően a hazaiak növelték előnyüket Zsila Dániel megiramodásával. Pintér Patrik extrája célt ért. Viszont már az első negyedben megtört a Sasok védelme és először a szezon során kapott hatpontost. A sok kulcshiányzóval felálló Oroszlánok Galvács Ádám irányító futásával szépített. Viszont innentől kezdve a Lions-nak szinte momentuma sem volt az összecsapáson. A második negyedben valósággal szétcincálták a borsodiakat a fővárosiak. Mészáros egy újabb punt után tudott pontokat feltenni az eredményjelzőre, majd Osváth Ádám irányító poszton is megcsillogtatta tudását. Lator Zsoltnak és Mészárosnak is kiosztott egy-egy TD-passzt. A negyed utolsó pontjait végül ismét Mészáros szerezte egy punt returnből, ami mercy rule-t eredményezett.

A második félidőben sem lassult le az Eagles, ám ekkor már Victor Allen Williams adogatott. Az első hatpontost Zsila Dániel futotta, utána a negyedik játékrészben Williams is összehozta saját maga TD-jét, majd kiosztott egy touchdownt érő labdát Dobos Attilának. Pintér mindössze ennél az extránál hibázott. A fölényes 63-6-os siker viszont annyit jelentett, hogy a Sasok első helyen jutottak be a rájátszásba, ami automatikus elődöntőt jelentett. A MEAFC Lions készülhet az idegenbeli wild card meccsre.

Budapest Eagles-MEAFC Lions 63-6 (15-6, 28-0, 7-0, 13-0)
Pontszerzők: Mészáros Márton 4 TD, Zsila Dániel 2 TD, Lator Zsolt, Victor Allen Williams, Dobos Attila 1-1 TD, Mészáros Márton 2 PT, Pintér Patrik 7 XP, illetve Galvács Ádám 1 TD.

Tokaji Ferenc, a Budapest Eagles offensive kordinátora: A Eger 2 nagyon keményen küzdött nagyon kevesen tudtak csak eljönni. Minden tiszteletem és elismerésem, hogy ilyen kevesen ilyen keményen játszottak! Mi szerintem most játszottunk a legtöbb hibával, főleg a meccs elején. Utána összekaptuk magunkat és jobb játékkal eldöntöttük a meccs végkimenetelét. De a legfontosabb, hogy ott vagyunk az elődöntőben veretlenül és csoportelsőként. Van most három hetünk javítani a hibákat, és bízok abban, hogy az elődöntőben és a döntőben tökéletesen fogunk játszani.

Galvács Ádám, a MEAFC Lions irányítója: A végeredménytől függetlenül nagyon élveztük a mérkőzést. A velünk egy időben játszott Heroes-Steelers meccs, és egyéb okok miatt csupán 22 fővel, edzők nélkül álltunk ki a tabella első Eagles ellen. Azzal a céllal érkeztünk a Tábor utcára, hogy rést találjunk az eddig kifogástalanul védekező budapesti defense-en, pontot szerezzünk ellenük. Ez már az első negyedben sikerült is. Ezt követően a special teamben rengeteg hibát követtünk el, a következő két hétben a felkészülésünk egyik kulcs területe ez kell, hogy legyen. A védelmünk óriásit küzdött a második félidőben, szinte a teljes játékrészt a pályán töltötték. Biztos vagyok benne, hogy aki ott volt rengeteg tapasztalatot szerzett, amit két hét múlva kamatoztatni tudunk.

Forrás: mafsz.org/Fotók: Zsila Sándor