Stefano Favaro és Kis Viktória is indul az I. Motoros Borok Útja Rallye-n

Stefano Favaro, a világbajnok Talmácsi Gábor korábbi menedzsere, valamint Kis Viktória, a H-Moto Team gyorsasági motorversenyzője is indul többek között a Motoros Borok Útja Rallye-n, melyet június első hétvégéjén rendeznek meg első alkalommal.

Megay Róbert Péter, a szervező bizottság elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a magyar borvidékeket népszerűsítő élménytúrán 50 motorral mintegy 70 versenyző vesz részt, akik június 3-án reggel 8 órakor rajtolnak majd a fővárosi Kincsem Parkból. A közel 400 km megtétele során jövő pénteken a mátraaljai, szombaton az egri borvidéket járják be, miközben tíz pincészettel ismerkednek meg. A program vasárnap egy kötetlen élménymotorozással zárul majd.

Lukoczky Csilla, a Netmoto Vespa márkaigazgatója bejelentette, hogy az idén 70 éves olasz motorgyár, a Vespa 30 jubileumi, egyedi gyártású robogót biztosít az indulóknak, a többiek pedig saját motorjukkal fogják teljesíteni a távot. A résztvevők között ott lesz még Harsányi Levente rádiós és televíziós műsorvezető, Árpa Attila producer, Hajas László mesterfodrász, ifj. Albert Flórián, a Ferencváros volt labdarúgója, és Semmi-Kis Tünde kaszkadőr, a Miss World Hungary 2005 győztese is.

Komáromi Endre biztonsági főnöke kiemelte: a rali kiemelt célja az is, hogy a motorozó fiatalok körében felhívja a figyelmet a tudatos, felelősségteljes és biztonságos közlekedésre, ezért a versenyzés alatt a borkóstolás minden résztvevő számára tilos lesz, a KRESZ előírásainak betartását pedig több alkalommal is ellenőrizni fogják.

A rali jótékony célt is szolgál, a szervezők a bevételből az Oxy Team Sportmentőszolgálat közreműködésével a hajléktalanok őszi egészségügyi szűrését és védőoltását fogják támogatni.

Forrás: MTI / Fotó: gazmegfek.hu