Az erős anyák inspirálták a P&G legújabb „Köszi, Anyu” kampányát

Az édesanyák elkötelezett támogatója kisfilmmel indítja a 2016-os riói olimpiai kampányát. 100 nappal a játékok megnyitó ünnepsége előtt a Procter & Gamble, a díjnyertes “Köszi, Anyu!” kampányának következő állomásaként mutatja be legújabb, „Strong” – Erő című videóját.  

A P&G korábbi olimpiai kampányainak, kritikusok által is elismert filmjei, a “Pick Them Back Up”, a “Kids” és a “Best Job” minden idők legnézettebb olimpiai videói közé tartoznak. A történetet folytatva a “Strong” videó most egy újabb szemszögből közelíti meg az édesanyák kulcsfontosságú szerepét gyermekeik életében.

A „Strong” azt a mindennapi igazságot mutatja be, hogy a hétköznapi anyák bátorsága miként állít példát gyermekük számára a kritikus időszakokban. A film négy, az olimpiai játékokra készülő anyuka és gyermeke utazását kíséri végig, bemutatva azokat a pillanatokat, amelyek alkalmával az anyák ereje képes mindent megváltoztatni. Ezek azok a pillanatok, amelyeket minden gyermek felidéz és bátorságot merít a világ legnagyobb színpadán, az olimpiai játékokon. 

„Úgy érzem, mintha a saját történetemet látnám viszont. Mindig is inspiráló és példaértékű volt számomra az az erő, amit édesanyám tanúsított egész pályafutásom alatt. Nagy hullámvölgyeket kellett átélnem ahhoz, hogy most itt tartsak ahol, de anyu még akkor is pozitív maradt és a másnap lehetőségeit tartotta szem előtt, amikor a dolgok éppen nem a tervek szerint alakultak. Anyukám mindig mellettem van, támogat, sosem voltak elvárásai velem szemben. Anyu nélkül közel sem lennék olyan erős lelkileg, mint amilyen vagyok.  Hálás vagyok, hogy egy olyan nagyvállalat, mint a P&G elismeri édesanyám erejét, mindazt, amit értem tett és tesz, valamint azt, hogy mennyire fantasztikus nő is ő valójában.” – mondta Hosszú Katinka, ötszörös világbajnok, világcsúcstartó úszó. 

A „Strong”-ot az a hollywoodi Jeff Nichols rendezte, aki a nemrég megjelent és sokat emlegetett Midnight Special című filmet is. A két perces “Strong” videó teljes hosszában digitálisan, rövid formában pedig a televíziók képernyőjén is megjelenik majd a világ több mint harminc országban. 

„A kampány alapgondolata, hogy minden sportoló mögött áll egy csodálatos anya. Az édesanyák elkötelezett támogatójaként tekinteni az olimpiai játékokra számunkra természetes, hiszen a P&G márkái nemcsak az olimpikon anyukák, de minden édesanya hétköznapjainak részei. Felismertük az anyák erejét az élet minden területén és látjuk, miként támaszkodnak erre az erőre gyermekeik még felnőtt korban is. A kampány során szeretnénk elérni, hogy minél többen csatlakozzanak ahhoz a köszönetnyilvánításhoz, amelyet az erős gyermeket nevelő édesanyáknak intézünk.” – mondta Marc Pritchard, P&G globális marketing és márkafejlesztési igazgatója.

A MOB, 100 nappal a riói rajt előtt tartott sajtótájékoztatóján Szőke Ágnes, a Procter & Gamble – amely 2012 óta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság főtámogatója – Open Communications stratégiai igazgatója mutatta be a cég olimpiára készült, „Köszi, Anyu!” névre keresztelt kampányát, melynek 2016-ban Hosszú Katinka és édesanyja, Barbara a nagykövetei.

NEM CSAK AZ ANYÁK TETTEI ÉS SZAVAI SZÁMÍTANAK, SOKKAL INKÁBB AZ, HOGY KIK IS ŐK VALÓJÁBAN

  • A megkérdezettek 86%-a szeretné, hogy gyermeke még akkor is érezze a szülői támogatás és nevelés hatását, amikor épp nem lehetnek együtt velük.
  • Az anyukák 67 %-a egyetért abban, hogy a gyermekek számára fontosabb egy minta és egy követendő jó példa felállítása, mint az, hogy az élet minden egyes apró történésében gondoskodó szerepben álljanak gyermekük mellett.
  • Anyává válás után a nők sokkal jobban értékelik saját édesanyjuk türelmét (54%), empátiáját (42%) és lelki erejét (41%). 

AZ ANYASÁGHOZ TELJESEN ÚJ TÍPUSÚ ERŐRE VAN SZÜKSÉG, MELY KIHÍVÁSNAK AZ ANYÁK MÉGIS ELEGET TESZNEK

  • 64% egyetért abban, hogy manapság az anyának lenni összetettebb feladat, mint régen
  • Majdnem minden megkérdezett édesanya (97%) elismerte, hogy nem látta előre teljes valójában az anyaság feladatait, a többség egyetért abban, hogy a gyermekneveléshez mindennél több lelki erőre van szükségük.
  • A gyermekük neveléséhez nap, mint nap segítséget kapó édesanyák (54%), a támogatás ellenére is úgy érzik, sikeresen vezetik családjukat (81%). Úgy vélik, segítséget kérni és kapni nem a gyengeség jele.

Az erő méltó megünnepléséhez a világ legnagyobb színpadán kell helytállni. A Procter & Gamble számára fontos, hogy az ezen a színpadon “fellépő” sportolók és családjuk az otthonuktól távol is otthonosan érezzék magukat. Ebből a célból a P&G idén is felállítja Rio de Janeiroban a Family Home-ot, ahol az Olimpiai Játékok ideje alatt teljes körű szépség- és hajápolási kezelésben lehet részük a sportolóknak és családjuknak a Pantene®, a Gillette® és a Head & Shoulders jóvoltából. Ezen kívül a Tide® ingyenes mosodai szolgáltatást is biztosít a helyszínen. 

A P&G Olimpiai Programjáról:

A P&G márkái elkötelezettek abban, hogy minden egyes nap a legjobbat nyújtsák az édesanyák számára. Nem csak az olimpikonok anyukáinak, hanem minden anyának a földön. Az Olimpiai Játékok Nemzetközi partnereként az olyan P&G márkák, mint a Tide, a Gillette és Pampers partnerei lesznek a sportolóknak az Olimpiai Játékokra. A P&G elismeri az anyukák erejét, akik támogatásukkal gyermekük minden lépését támogatták a sikerhez vezető úton. A 2016-os Riói Olimpiai Játékok során 18 P&G márka több mint 35 országban támogatja majd a vállalat olimpiai kampányát a TV-ben, digitálsi felületeken, in-store berendezéseken, PR eszközökkel és a közösségi médián keresztül is. 

A P&G-ről

A Procter & Gamble vásárlók millióit szolgálja ki világszerte, portfoliója az egyik legerősebb a világon az olyan megbízható, minőségi és vezető márkáknak köszönhetően, mint az: Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Duracell®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks®, Wella® és Whisper®. A P&G csapata mintegy 70 országban van jelen világszerte. A P&G-ről és termékeiről szóló legfrissebb hírekért és részletes információért látogasson el a http://www.pg.com oldalra.

 

Forrás: Open Communications-MOB