Sportolók jogvédelméről rendez konferenciát május 4-én a SPORTJUS

„Sportolók jogvédelme, avagy a sportolói szerződések, a sportolókat terhelő szerződési kötelezettségek, illetve megillető jogok” – címmel rendez szakmai konferenciát a SPORTJUS Magyar Sportjogász Társaság május 4-én a Magyar Újságírók Országos Szövetségének székházában. 

“Ahogy Tomas Bach, a NOB első embere is deklarálta: a sportolók a szíve a világ sportjának – hiszen nélkülük az olimpiai mozgalom, az olimpiai eszme csak kiüresedett fogalmak lennének. Éppen ezért különösen fontos, hogy a sportolók a kitüntetett figyelem mellett ugyanilyen fokú védelemben is részesüljenek. Soron következő konferenciánk célja, küldetése tehát az, hogy a sportolók, sportszervezetek, sportági szakszövetségek tisztában legyenek ne csak a kötelezettségeikkel – hanem a jogaikkal is.” – fogalmaz a sportjogász társaság a honlapján.

“Mindezen problémák pedig a sportolói szerződések körében jelentkeznek a legszembetűnőbben. Így a sportolói szerződésekkel kapcsolatos alapvető ismeretek, a jogi oldal és a szerződésekhez fűződő megannyi aspektus bemutatása lesz rendezvényünk fő célja. Előadóink között köszönthetjük dr. Szilágyi Zoltánt, társaságunk alelnökét, aki a sportolói szerződésekkel kapcsolatos alapismereteket, az egyes jogokat és kötelezettségeket foglalja össze a résztvevőknek. De hogy ne csak a jog oldaláról közelítsük meg a kérdést, dr. András Krisztina, okleveles közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem Sportgazdaságtani Kutatóközpontjának vezetője a közgazdász szemével veszi górcső alá az egyes sportolói szerződéstípusokat.

Dr. Borbély Zoltán egy különálló szegmensbe, a labdarúgók és a játékvezetők szerződéseibe enged betekintést, dr. Gincsai János pedig, mint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének versenybizottsági tagja a sportágával kapcsolatos egyes szerződések jellegzetes problémáit veti fel. Schmidt Gábor első számú sikersportágunk, a kajak-kenusok főtitkáraként sportáguk szerződéseit elsősorban azok marketing vonatkozásain keresztül mutatja be. S végezetül dr. Litavecz Anna, társaságunk elnökségi tagja, s egyben paratriatlon szövetségi kapitány a fogyatékosok sportjában igazít majd el ebben a témában.”

Az eseményen köszöntőt mond dr. Nagy Zsigmond, a Sportjus Magyar Sportjogász Társaság elnöke, a MOB nemzetközi igazgatója. 

  • Helyszín: Magyar Sajtó Háza (MÚOSZ-székház), 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A
  • Időpont: 2016. május 04. napján 13:00 óra 

A részletes program ide kattintva letölthető.

Regisztrálni itt lehet.

 

Forrás: (MOB)