Amerikai Futball: Keleti rangadó is lesz az elitligában

A Cellect HFL 3 mérkőzéssel rajtol ezen a hétvégén, két meccs lesz a Bodri Pincészet Divízió I-ben, egy pedig a FEZEN Divízió II-ben.

Húsvétkor a Divízió I-ben és II-ben pontgazdag meccsekkel kényeztették el a szurkolókat a csapatok. Reméljük, hogy ez a tendencia ezúttal is folytatódik, főleg úgy, hogy most már az elitliga három meccsel is bekapcsolódik a programba.

A HFL-ben is egy nagy keleti rangadót rendeznek vasárnap, mégpedig a Miskolc Steelers-Nyíregyháza Tigers összecsapást. Tavaly a két együttes felsőzsolcai találkozója nem volt olyan szoros, mint vártuk, mivel a szabolcsiak 42-13-ra nyertek Lesiv Pavlo parádés teljesítményének köszönhetően. A Tigrisek idén megtartották Ceasar Harrist és Jamar Dialst, akik mellé érkezett két újabb import játékos, Darrell Tate, aki egy éve még a Budapest Wolves-ban ontotta a touchdownokat, illetve irányító poszton Sam Clark adogathat majd. Emellett természetesen a Tigriseknek ott lesz még az ukrán légió, amely a defense-t erősítheti majd a leginkább.

Fotók: Dajka Viktória

Fotók: Dajka Viktória

A Miskolc Steelers számára a legfontosabb, hogy a klub megtartotta a Vasyl Jordan-Troy Rice-Dion Williams triót. E három játékos már a 2015-ös idényben, valamint az idei aréna szezonban is kulcsemberei voltak az acélvárosiaknak. De melléjük sikerült egy válogatott játékost is igazolnia a Steelers-nek, Menczel Dánielt, aki a támadófalat erősítheti meg, illetve több időt szerezhet Jordannek a passzolásra. Ne felejtsük el, hogy tavaly még több fiatal alkotta az együttest, akik egy évet értek és keményebbek is lettek, az U19-es szezonban pedig a legjobb négy közé jutottak, ahol a későbbi győztes Budapest Wolves búcsúztatta őket. Az biztos, hogy nem olyan párharcot láthatnak majd a kilátogatók, mint egy éve.

Száraz Zsolt, a Miskolc Steelers vezetőedzője: A Nyíregyháza Tigers elleni mérkőzések mindig nehéz és komoly kihívást jelentenek számunkra, hiszen már a rengeteg külföldi név beazonosítása is embert próbáló feladat. Tudjuk, hogy az év egyik legkeményebb mérkőzése lesz a nyitómérkőzés, de szeretnénk elkapni végre a Tigriseket és meglepetést szerezni a várhatóan nagy számú érdeklődőnek. Tudjuk, kikre kell figyelni, megvannak az embereink a feladatok elvégzésére. A fiataljaink egyre erősebbek, a légiósaink rendben vannak és a csapat egyre inkább csapat! Bár garantálni nem tudom, de megígérem, mindent megteszünk a pályán a győzelemért!

Szépe József, Nyíregyháza Tigers elnöke: Egy nagyon fontos mérkőzés előtt áll a Tigers, amit amolyan főpróbának tekintünk. Nagyon idény eleji formában vagyunk jelenleg, borzasztóan sok az újdonság a csapat háza táján jelenleg, ezt kell minél zökkenőmentesebben rutinná csiszolnunk. Sok tehetséges játékos csatlakozott hozzánk idén, de a legfontosabb, hogy a kiváló egyéni kvalitásokat egységbe fogva egy ütőképes csapattá fejlődjünk a rájátszásra. Nagyon sok mindenre fog fény derülni az első mérkőzésen, így szakmai szempontból különösen kritikusan fogjuk majd felmérni a mérkőzésen nyújtott teljesítményünket, hiszen a cél nem a pillanatnyi csaták megnyerése, hanem az, hogy eljussunk a HFL-döntőbe. Összességében a tavalyi teljesítményünket idén is szeretnénk tartani Miskolcon, ehhez viszont a tavaly elkövetett hibákat a minimálisra kell csökkentenünk.

Cellect_HFL_név-e1428426764699

Miskolc Steelers-Nyíregyháza Tigers

Időpont: április 3. (vasárnap), 15.00

Helyszín: MVSC-pálya (Miskolc, Csokonai Vitéz Mihály út 30.)

Belépő: 1000 Ft (10 év alatt ingyenes)

További HFL-mérkőzések:

Budapest Cowbells-Győr Sharks

Időpont: április 2. (szombat), 15.00

Helyszín: Építők Sporttelep (Budapest Vajda, Péter utca 38.)

Belépő: 1000 Ft

Budapest Wolves-Eger Heroes

Időpont: április 2. (szombat), 14.00

Helyszín: Láng Sporttelep (Budapest, Rozsnyai utca 4.)

Belépő: 1000 Ft; Diák/Nyugdíjas: 500 Ft

 

A rutinban bíznak!

Az elmúlt hétvégén pontgazdag, de sima mérkőzéseket látott a közönség a Divízió I-ben. Ezúttal is két összecsapást rendeznek a másodosztályban. Viszont talán a legnagyobb fejtörőket a Dunaújváros Gorillaz-Budapest Wolves 2 párharc rejtegeti.

Fotók: Kárpáti Gábor, wolves.hu

2015-ben a Gorillák folytatták jó szokásukat és ismét behúzták az alapszakaszt, az elődöntőben magabiztos sikert harcoltak ki, a fináléban pedig közel álltak a győzelemhez és az újabb Divízió I-es aranyhoz, de az utolsó utáni pillanatban kikaptak. Az egyik kérdés, hogy vajon sikerült-e Grátz Vilmos együttesének összeszednie magát? Az edzések ezúttal sem zajlottak zökkenőmentesen, de a Budapest Eagles tehetséges játékosaival kiegészülve idén is jó esély van arra, hogy robogni fog a Gorillák szekere. Viszont a másik rejtély, hogy idén behúzza-e az alapszakaszt a Gorillaz a kiegyenlített Divízió I-ben? Erre később kapunk majd választ, de amennyiben ezt el szeretnék érni a klubnál, először az első meccsen, a Farkasok második számú csapata ellen kell nyerni.

Azért a Wolves 2-nél is van bőven kérdés. Például, hogy kik lépnek majd pályára a fővárosiaknál? Kovács István korábban már jelezte, hogy a fiataloké és az újoncoké lesz a főszerep a Divízió I-ben. Esélytelenek lennének a tapasztaltabb és fizikálisabb dunaújvárosi játékosokkal szemben? Nem olyan biztos az! Emlékezzünk, hogy 2015-ben egy hasonló koncepcióval pályára lépő Budapest Cowbells 2 is meglepetést tudott okozni. Lehet, hogy a Wolves 2 is erre készül vasárnap.

799abfd6e50a8aa0673d459a71e5ec67-660x429-e1459506875605

Bachrathy Kornél, a Dunaújváros Gorillaz elnöke: Mivel nem tudunk semmit az ellenfélről, legalább azt most megúsztuk, hogy készülni kelljen belőlük. A saját játékunkat összerakni is éppen eléggé nehézkes, nem mondanám, hogy túl jól állunk jelenleg. De ha minden igaz lesz elég rutinos Gorilla a csapatban vasárnap, hogy akár meggyőző fölénnyel nyerni tudjunk egy várhatóan fiatalokból álló ellenféllel szemben.

Sóti László, a Budapest Wolves 2 vezetőedzője: A csapat összerakása abból a szempontból volt könnyű, hogy a magját a juniorjaink alkotják, akik szinte mind játszottak már Ausztriában 11 fős focit. A nehézséget az okozta, hogy az új játékosoknak és a tapasztaltabb junioroknak egyaránt hasznos edzéseket tartsunk, és hogy rövid felkészülés alatt elérjük azt, hogy a kezdők is készen álljanak egy mérkőzésre. Őszintén nem tudom, mit várjak a Gorillaz ellen. Papírforma alapján mindenképp ők az esélyesebbek, a játékosaik tapasztaltabbak és nem hiszem, hogy nagy titkot árulok el azzal, hogy nem mi leszünk a legfizikálisabb csapat a bajnokságban. A dunaújvárosiak a bajnokság esélyeseikét vágnak neki a szezonnak, nálunk a cél, hogy a srácok tapasztalatot gyűjtsenek és 1-2 éven belül készek legyenek az egyes csapatban helyt állni. Ami mellettünk szól az az, hogy nincs a játékosokon nyomás, nyilván minden meccsen a győzelemért fogunk küzdeni, de nem csak abból tudnak tanulni, különben nem indulnánk a Divízió I-ben. Az ismeretlenség nagy előny. Mérkőzések múlhatnak azon, hogy egy edző mennyire felkészült az ellenfélből és ezt mennyire tudja átadni a játékosainak. Ha ezt sikerül kihasználni, egy nagyon izgalmas mérkőzést láthatnak a vasárnap kilátogató nézők.

Dunaújváros Gorillaz-Budapest Wolves 2

Időpont: április 3. (vasárnap), 15.00

Helyszín: Dunaújvárosi Stadion melletti műfüves pálya (Dunaújváros, Eszperantó út)

Belépő: ingyenes

További Divízió I-es mérkőzések:

Miskolc Renegades-Budapest Titans

Időpont: április 2. (szombat), 15.00

Helyszín: Ifi pálya (Miskolc, József utca)

Belépő: 700 Ft

Bemutatkozik egy újonc!

Miskolcon minden osztályban csúcsforgalom lesz, így a Divízió II-ben is, hiszen először láthatjuk a nagypályás bajnokságban a MEAFC Lions együttesét, és már az első meccsükön egy kiélezett csatát vívhatnak a Dabas Sparks ellen.

Fotó: Abért András, Takács Balázs

Az Oroszlánoknak minden esélyük meglehet arra, hogy győzelemmel debütáljanak a bajnokságban, hiszen több remek képességű játékos alkotja a borsodiak keretét. Ráadásul, mivel az Eger Heroes második számú csapataként indult a miskolci egylet, így minden bizonnyal a HFL-ben résztvevő Hősök is segíthetik pár játékossal a Lions-t. Erre viszont csak vasárnap derül fény. Játékosaik egy része viszont kellő nagypályás tapasztalattal rendelkezik, hiszen többen részt vettek a Heroes tavalyi Divízió I-es menetelésében, amely mint tudjuk, aranyat ért.

A Dabas Sparks-nál a tavalyi gyenge szereplés után idén már bizakodóbban várják a nyitányt. A fiatalok egy év tapasztalattal bővültek, mentálisan és fizikálisan is készek a játékosok, így nem csoda, hogy pozitív a hangulat Dabason. Viszont az biztos, hogy a Szikráknak erre a mérkőzésre nehéz volt a felkészülés, hiszen annak ellenére, hogy van pár ismertebb játékos a Lions-nál, a teljes csapat ismeretlen még a Divízió II. mezőnyének is. Miskolcon minden bizonnyal nehéz pillanatok is várnak a Szikrákra.

Molnár Norbert, MEAFC szakosztályvezető: Azt nem mondanám, hogy idegesek, inkább izgatottak vagyunk. Évek óta azon dolgozunk, hogy sikerüljön elindítani egy csapatot, amely a Miskolci Egyetem hallgatóira épül. Idén az Eger Heros-zal való együttműködésnek, és a segítségüknek hála, az Eger második számú csapataként, MEAFC Lions néven sikerült neveznünk a Divízió II-be, és nagyon várjuk már az első éles megmérettetésünket. Az első mérkőzésünkön kemény összecsapást várok. Remélem, sikerült az edzőmeccseken annyi rutint szereznie a játékosainknak, hogy ne izguljanak az első éles bevetésükön. A Dabas Sparks már több éve ott van a ligában, évről évre építkeznek. Így a szezon elején még nem lehet megállapítani, hogy a csapatoknak hogyan sikerült a holtszezonban a felkészülés, és hogy mire lehetnek képesek. Még nem sikerült ellenük játszanunk, így kíváncsian várom, mit hoz majd a hétvége.

Bíró Krisztián, a Dabas Sparks vezetőedzője: Egy újonc csapat ellen mindig nehéz játszani, hiszen kevés a rendelkezésre álló információ. Ezért a felkészítésnél csak a saját feladatainkra koncentráltunk. Mi szeretnénk irányítani a mérkőzést és ennek megfelelően már az első másodperctől kezdve, száz százalékot kell nyújtania mindenkinek. Semmi extrát nem várok a játékosoktól. Mindössze annyit, hogy sportszerűen, csapatként küzdve, élvezzék a játékot és hozza ki magából mindenki a maximumot. Hiszen erre a pár meccsre készültünk több mint fél évet. Ha ezek az elvárások teljesülnek, biztos vagyok abban, hogy a győzelem is meg lesz.

MEAFC Lions-Dabas Sparks

Időpont: április 3. (vasárnap), 15.00

Helyszín: Ifi pálya (Miskolc, József utca)

Belépő: ingyenes

Forrás: mafsz.org