A díjugratás mellett díjlovaglás is lesz a 28. Mesterek Tornáján

Péntektől vasárnapig 28. alkalommal kerül sor a Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató versenyre, melyen hosszú idő után díjlovaglást is rendeznek a kaposvári Pannon Lovas Akadémián. A hagyományos tavaszi esemény programjában 15 versenyszám és több látványos betétműsor szerepel, az összdíjazás pedig ötmillió forint lesz.

A kiírás szerint a viadalra a hazai versenyzők közül a tavalyi ranglista alapján a legjobbak nevezhetnek. A díjugrató szakágban három körben, körönként legfeljebb 50 lóval zajlanak majd a küzdelmek. A kiskör küzdelmeit 120, a középkörét 130, a nagykörét pedig 140 centis akadályokon rendezik meg. Pénteken az elődöntőket, szombaton a középdöntőket, vasárnap pedig a döntőket tartják meg, a program a tervek szerint minden nap 8.00 órakor kezdődik. Az arany kör döntőjére, a Turi József emlékversenyre vasárnap 14 órától kerül sor.

A szombat esti gálaműsor keretében újra megtartják az elmúlt évek egyik legizgalmasabb betétfutamát, az autós-díjugrató kombinált versenyszámot, a Ride and Drive Show-t.

A díjlovaglás évtizedes kihagyás után került vissza a Mesterek Tornája műsorába. A szakág legjobb magyar párosai az Intermediaire I., az Intermediaire Kűr, valamint a Nagydíj és Nagydíj Kűr versenyszámokban mérhetik össze egymással a tudásukat.

A rendezvényre a belépés ebben az évben is ingyenes.

Forrás: MTI