Kollégiummal bővül a Madárfészek Ökölvívó Akadémia központja

Folytatódik a Madárfészek Ökölvívó Akadémiának otthont adó újpesti Halassy Olivér Sportcsarnok fejlesztése, melynek legújabb ütemében kollégiumot létesítenek a területen.

A IV. kerületi önkormányzat és az akadémia közös csütörtöki sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a kollégium szerkezeti átalakítások után a csarnokra épül, 30 fő befogadóképességű lesz, s a tervek szerint a nyárra elkészül.

Erdei Zsolt, az intézmény alapítója, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy a kollégium “hab a tortán”, annak megvalósulásával ugyanis valóban minden igényt kielégítő sportközpont jön létre.

Hangsúlyozta, az eddigi fejlesztéseknek köszönhetően a fiatalok modern, Közép-Európában is a legjobbak közé tartozó körülmények között dolgozhatnak.

Az akadémia 2014 januárjában indult be az újpesti önkormányzat segítségével. Erdei kiemelte, hogy a IV. kerület ingyen bocsátja rendelkezésükre a csarnokot, amiért – szavai szerint – “nem lehetnek eléggé hálásak”.

Zsigmond Barna Pál alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy Újpest elkötelezett a sport támogatásában, s a Madárfészek Akadémia segítésében. Ezért adja ki ingyen a Halassy Olivér Csarnokot, s támogatja további 12 millió forinttal évente a tehetségeket nevelő intézményt.

A Madárfészek Akadémián jelenleg 42 fiatal készül, s az ott zajló munka színvonalát mutatja, hogy a tavalyi felnőtt országos bajnokságon három arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyertek bokszolói. 

A csarnokban a sajtóesemény zárásaként Wida József elnök tartott bejárást, melynek során bemutatta többek között a legmodernebb gépekkel és eszközökkel felszerelt edzőtermeket, a kardioszobát és a “csodaszobát”. Utóbbiban többek között mágneságyak, infraszauna és egy speciális, mínusz 170 fokra hűthető kabin is van, amely felgyorsítja a sérülések gyógyulását.

Az előző felújítási ütemet tavaly novemberben fejezték be, s december elején már a vadonatúj csarnokban rendezték meg a felnőtt férfi országos bajnokságot.

Forrás: MTI