A nanjingi olimpiai bronzérmes Tóth Lili Anna ezüstérmes az U20-as mezeifutó Európa-bajnokságon

Tóth Lili Anna, aki a 2014-es nanjingi ifjúsági olimpián a 2000 méteres akadályfutásban bronzérmet nyert, az idei, somorjai mezeifutó Európa-bajnokságon az U20-as korosztályban ezüstérmet szerzett.

A Bp. Honvéd atlétája a 4180 m-es táv első köreiben az élbolyban futott, majd a brit Knowles-Jones és a német Dattke vezetésével hárman elléptek a mezőnytől.

A magyar lány végig okosan, a szélárnyékban követte a két élen haladó társát, majd a hajrában német riválisát megelőzve magabiztos futással a második helyen ért célba a 104 főt számláló mezőnyben.

Az ősz óta Csoma Ferenc irányításával készülő, Dombóváron nevelkedett, Fazekas Gáspár-tanítvány érthetően boldogan nyilatkozott a MOB munkatársának a helyszínen.

“Várakozáson felül teljesített Tóth Lili Anna. Külön célt nem jelöltünk ki az Európa-bajnokságra, mivel a mezei versenyzésnek sok buktatója van.

A 19 éves futónő a felkészülés során mindent megtett, a mezei Eb-re hihetetlen becsvággyal készült, a verseny előtt és alatt is fegyelmezetten, pontosan tartva a megbeszélteket. Ez a siker egy kis gyógyír volt a U20-as Eb-n történt balszerencsés esés után.” – mondta edzője Csoma Ferenc.

A dobogón a díjakat Gyulai Márton, az európai szövetség végrehajtó bizottságának tagka, a MASZ főtitkára, a MOB Nemzetközi Kapcsolatok és Sportdiplomáciai Bizottságának elnöke adta át.

A boldog család

Ennyien szurkoltak a lelátón Tóth Lili Annának és társainak.

Forrás: MOB – Fotók: Róth Tamás