Torna: Férfi csapatbajnokság Győrben

A hétvégén ismét a tornáé lesz a főszerep, ugyanis a felnőtt tornászok utolsó hazai megmérettetésére kerül sor, méghozzá Győrben, a Swietelsky Kupáért zajló Mesterfokú Bajnokságon, amely egyben a csapatbajnokság 2. fordulója is. A viadal december 1-3. között kerül lebonyolításra az Olimpiai Sportparkban.

A tornahétvége pénteken 15:00 órától kezdődik a csapatbajnoksággal, amely a Swietelsky Kupáért zajló Mesterfokú egyéni összetett is, továbbá selejtező a szombati és vasárnapi szerenkénti finálékra.

A férfiaknál tavaly az FTC Ybl Tervező lett a csapatbajnok, a megmérettetés második fordulóját akkor szintén Győrben, a Mesterfokú Bajnoksággal együtt rendezték meg. Idén a tavaszi, 1. fordulót ugyancsak a Fradi nyerte, így a zöld-fehérek bizakodva várják az esztendő utolsó versenyét, hogy sikerül-e megtartani pozíciójukat. Most azonban egy kisebb kihívással kell szembenézniük, mivel Babos Ádám és Schweigert Dávid sérülése miatt nem lesz teljes értékű a csapat – tudtuk meg Sóvágó Lajos szövetségi kapitánytól.

A tavaszi forduló állása alapján a BHSE, majd a Győri AC együttese követi a Fradit. Minden válogatott versenyző a saját klubjában gyakorol, és természetesen új elemekkel is készülnek, hogy a Mester címen kívül a csapatok viadalában is elhódíthassák a legjobbaknak járó díjat.

Inf: Kaszala Claudia, Fotó: MOB / Szalmás Péter