Kettős magyar siker Legnanóban!

Fantasztikus magyar siker született a legnanói férfi párbajtőr Világkupán! A hatalmas mezőnyben magyar házidöntő volt, melyet Rédli András nyert meg Berta Dani ellen. 

November közepéig kellett várni a 2017/18-as szezon első nagy magyar felnőtt vívó Világkupa-sikerére. A legnanói férfi párbajtőr Világkupán ugyanis a közel háromszáz indulós, bivalyerős viadalon magyar házidöntőt rendeztek!

De kezdjük az elején! A kilenc magyarból három jutott be a szombati, 64-es főtáblára. A minősíthetetlennek mondható on line tájékoztatás (ez igaz a belgiumi női kard Vk-ra is) alapján csak jelentős késéssel tájékozódhattunk a történtekről, ám annál jobban örültünk, amikor megtudtuk, hogy az olimpiai csapat és világbajnoki egyéni bronzérmes Rédli András, valamint a fiatal Berta Dániel bejutott a legjobb nyolc közé. (Koch Máté a 32 között búcsúzott.) Dani ráadásul úgy, hogy az olimpiai bajnok koreai Parkot is megverte.

A folytatás még jobban alakult! Mindkét magyar klasszisokat győzött le. Bandi a csapatban olimpiai bajnok francia Jerent-nél, Dani a kétszeres egyéni világbajnok (legutóbb éppen idén nyáron nyert) olasz Pizzónál bizonyult jobbnak. 

A késő délutáni elődöntőben folytatódott a sorozat. Dani – Dancsházy-Nagy Tamás tanítványa – a svájci sztárt, Heinzert győzte le nagyon magabiztosan 15:7-re, míg Bandi – Udvarhelyi Gábor tanítványa – hosszabbításban, egy tussal bizonyult jobbnak a kazah Kurbanovnál. Így aztán a döntőre nem jutott izgulnivaló, végül Bandi nyerte meg élete második Vk-versenyét, nyolc évvel az első, heidenheimit követően. 

Vasárnap a csapatverseny következik, hajrá, magyarok!

Infó: hunfencing.hu, Fotó: Augusto Bizzi